Kalknagel

Wat is een kalknagel?

Een kalknagel wordt ook wel een schimmelnagel genoemd. Dat komt omdat de vervorming en verkleuring van een kalknagel wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Dit wordt ook wel onychomycose genoemd. Deze nagelinfectie richt zich vooral op de huid die zich onder de teennagels bevindt, maar tast ook de nagel zelf aan. Zoals aangegeven kan deze geel of bruin verkleuren, maar ook dikker worden. In dat geval kunnen er pijnklachten ontstaan bij het dragen van schoenen. 

Wat zijn de symptomen van een kalknagel?

Een kalknagel is eenvoudig te herkennen aan een aantal symptomen. Het eerst dat opvalt is de verkleuring van de nagel. In plaats van roze is de nagel geel of zelfs bruin. Dit is het eerst zichtbaar in de hoeken van de nagels. Een kalknagel is brokkelig van structuur en laat zich lastig knippen met een nagelschaar of nagelknipper. Andere symptomen zijn:

  • geel of bruin verkleurde nagels
  • brokkelige structuur
  • de nagel is verdikt of vervormt
  • drukpijn bij het dragen van schoenen

 De nagel is verkalkt en mogelijk verdikt. Bij een ernstige schimmelinfectie kan de nagel zelfs loskomen van de huid. Ook de bovenzijde van de nagel kan geïnfecteerd raken. Je ziet dan in de meeste gevallen witte vlekken ontstaan die poederig aanvoelen. Deze vorm van kalknagels maken de nagel niet perse dikker waardoor de pijnklachten nihil zijn.

Hoe gaat de behandeling van een kalknagel bij ons in zijn werk?

Heb je last van een kalknagel en wil je die laten behandelen door een pedicure? Maak dan vandaag nog een afspraak bij ons. Als medisch pedicure hebben we de beschikking over de juiste kennis en apparatuur waarmee we kalknagels effectief kunnen behandelen. Bijvoorbeeld door het frezen en vijlen van de aangetaste of verdikte delen.Pijnklachten bij het lopen of het dragen van schoenen zullen op deze manier verdwijnen.

De kalklaag wordt verwijderd waardoor eventuele anti-schimmel medicatie beter kan doordringen in de nagel. Daarnaast zal de nagel er al na één behandeling gezonder en mooier uitzien. Natuurlijk voorzien we je ook graag van persoonlijke adviezen om kalknagels in de toekomst zoveel mogelijk te kunnen voorkomen.