Diabetische voet

Een diabetische voet zegt het eigenlijk al. Het is een voet die behoort tot een persoon bij wie de diagnose diabetes is vastgesteld, oftewel suikerziekte. Diabetes houdt in dat het lichaam het bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden, doordat er te weinig van het hormoon insuline aanwezig is. Insuline helpt glucose, oftewel bloedsuiker, op te nemen in de lichaamscellen. Wanneer je diabetes hebt, is de bloedsomloop beperkt en dat merk je ook in de voeten. Slechte bloedcirculatie en beknelde zenuwen zorgen dat wondjes in de voeten vaak niet eens gevoeld worden en steeds moeilijker te genezen zijn. Deze kleine wondjes kunnen het begin zijn van een grotere ontsteking en door de moeilijke wondgenezing kan een uiteindelijk ernstig gevolg zijn dat een deel van de voet afsterft. Daarom kun je dit beter voor zijn door goed te zorgen voor je voeten en kleine wondjes te voorkomen.

Hoe verzorg je een diabetische voet?

Vele pedicures hebben de aantekening diabetische voet, wat betekent dat ze hierin gespecialiseerd zijn. Een medisch pedicure is naast andere risicovoeten ook gegarandeerd specialist op het gebied van de diabetische voet. Beide zijn een goede optie voor wanneer je een diabetische voet hebt. Dit herken je vaak aan tintelingen, koude voeten, veel pijn in de voeten, verkleuring van de huid of zelfs geen gevoel in bepaalde delen van de voet. Ook als je diabetes hebt en nog geen last van je voeten hebt is het verstandig om naar de pedicure te gaan, want voorkomen is beter dan genezen. De pedicure weet precies hoe de diabetische voet het best te verzorgen en zullen al in een vroege ontwikkelingsfase eventuele voetproblemen herkennen.

Hoe behandel je de kwalen van een diabetische voet?

Wanneer een diabetes patiënt zich regelmatig laat behandelen door een pedicure kunnen er al veel kwesties voorkomen worden. Zo kan eelt regelmatig verwijderd worden en bepaalde nagelafwijkingen in de gaten worden gehouden. Daarnaast geeft de pedicure ook advies over de dagelijkse verzorging van de diabetische voet. Zo zijn er bepaalde maatstaven om een schoen uit te kiezen, zoals een verende zool en soepel leer en de tip om dit niet aan het begin van de dag te doen, maar pas een schoen te shoppen aan het einde van de dag. De sokken die je daarin draagt zijn het fijnst voor de diabetische voet wanneer ze zo zacht mogelijk zijn. Hou ook de voet in de gaten op wondjes, zodat je snel actie kan ondernemen wanneer je deze constateert door zo snel mogelijk een afspraak bij de pedicure te maken. 

Hoe gaat de behandeling van een diabetische voet bij ons in zijn werk?

Wij zijn als medisch pedicure gespecialiseerd in het behandelen van diabetische voeten. Ondervind jij hinder van pijnklachten door toedoen van diabetes? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een preventieve behandeling. Naast het op de juiste manier verzorgen van jouw voeten, voorzien we je ook graag van persoonlijke adviezen. Zo kun je klachten veroorzaakt door een diabetische voet zoveel mogelijk voorkomen. Uiteraard staan we ook voor je klaar als een doorverwijzing naar een medisch specialist nodig is.