Ziektekosten vergoeding

Pedicure Praktijk Jacqueline beschikt over een AGB code (96062182). Dat betekent dat u veelal uw behandeling vergoedt krijgt door de zorgverzekeraar. Als u wilt weten wat en hoeveel u vergoedt krijgt, neem dan contact op met u zorgverzekeraar. Hieronder een korte uitleg wat de vereisten zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding van uw verzekeraar.

 

Het persoonlijke zorgprofiel is een vereiste om in aanmerking te komen voor vergoeding van uw voetzorg. De vergoeding voor specialistische voetzorg zal vanaf zorgprofiel 2 worden bekostigd uit de basisverzekering. Er is dan sprake van een SIMM 1 met een medische noodzaak.  

 

Wanneer de behandeling persoonlijke verzorging betreft, zal dit niet meer vanuit de basisverzekering worden vergoed. Daarvoor reken ik een aparte bijdrage van €5,- per behandeling die niet declarabel is bij de zorgverzekeraar. Wanneer de zorg rechtstreeks door de podotherapeut bij de zorgverzekeraar of de zorggroep wordt gedeclareerd, ontvangt uw podotherapeut, afhankelijk van het vastgestelde zorgprofiel, een vaste vergoeding voor iedere patiënt die bij hem/haar bekend is. Van het bedrag wat de podotherapeut ontvangt, betaalt deze vervolgens de kosten die bijvoorbeeld de pedicure heeft gemaakt in uw behandeltraject. U ontvangt zelf geen factuur afgezien van de eigen bijdrage. Wilt u weten of uw voetklachten vallen onder de vergoeding van uw zorgverzekering? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar en laat u door uw huisarts doorverwijzen naar de podotherapeut.